Maneov rođak otkrio šta je Sane rekao Senegalcu, a nakon toga mu je pao mrak na oči

Bayern ga suspendovao

Maneov rođak otkrio šta je Sane rekao Senegalcu, a nakon toga mu je pao mrak na oči

Endin Čaušević

Bayern je danas zvanično potvrdio da je Sadio Mane suspendovan jer je udario Leroyja Sanea u svlačionici nakon poraza od Manchester Cityja. Mane se izvinio zbog svog poteza i prihvatio je suspenziju kluba, a sada su se pojavile informacije šta je Sane rekao Senegalcu koji je zbog toga izgubio živce.

Bavarci su u utorak doživjeli težak poraz na Etihadu od Manchester Cityja sa 3:0 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka. Jasno je da će im trebati čudo da nadoknade taj zaostatak u revanšu, a ni atmosfera u ekipi nije obećavajuća da se može očekivati takav podgvig Bayerna.

U Bayernu je dosta turbulentan period koji traje već sedmicama, a počeo je neočekivanim otkazom koji je dobio Julen Nagelsmann, a umjesto njega za novog trenera izabran je Thomas Tuchel.

Težak poraz na Etihadu je pokazao da stvari ni u svlačionici nisu najbolje, a sve je šokirao incident koji se desio nakon meča protiv Cityja. Sadio Mane je nakon meča udario šakom u glavu Sanea, a iako su to iz kluba pokušati sakriti na kraju su detalji tog sukoba procurili u javnost.

Mane je jutros trenirao s ekipom i izvinio se pred svima zbog svog poteza, ali mu to nije pomoglo da se izvuče bez kazne, te su u klubu jednostavno bili primorani da to sankcionišu.

Bayern je na kraju suspendovao Manea na neodređen period, a mnogi smatraju da će Senegalac na ljeto sigurno biti stavljen na transfer listu jer mu u klubu neće tek tako preći preko incidenta koji je izazvao.

Oglasi

Mane nije tražio izgovore zbog onoga što je uradio, ali njemački mediji pišu da je njegov rođak odlučio javno otkriti šta je izazvalo taj incident i šta je Sane rekao Senegalcu čime ga je izbacio iz takta.

"Crno go*no", navodno je rekao Sane svom saigraču zbog čega je on izgubio živce i odlučio se obračunati s njim u svlačionici.

Sukob Manea i Sanea počeo je još na terenu kada su oni počeli verbalo da se svađaju, a očito da je Senegalac čekao kraj utakmice kako ne bi pred kamerama vodio obračun s njim, no očito je da mu je nešto itekako zasmetalo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, Maneov rođak je otkrio da budućnost Senegalca nije upitna u Bayernu i da će on sigurno ostati u klubu i nakon ove sezone. U dosadašnjem dijelu sezone na 32 utakmice Mane je zabio 11 golova i dodao pet asistencija u dresu njemačkog kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Musliman a najbolji igrac. Zato ga mrze i uefa je naćerala Baju da ga ponize. Pokusali su tako i Kerima u Realu, ali Real kao najveci na svijetu ih je odbio. Zato su pustili bruceloni da ove godine budu prvaci spanije. To je bio neki oblik kompromisa
3 4
Dakle Leroy Aziz Sané je isto vuce korene iz africke drzave Senega, a rodjen je u Njemackojl i takodje je musliman kao Mane iz Senegala, pa ipak mislim da nema logike da je Crnac rekao crncu da je crno go.no, obzirom da su i jedan drugi muslimani proeklom iz Senegala, mislim da je ovo novinarska izmisljotina.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi