Mane je danas ponizio sam sebe, ali ni to mu nije pomoglo!

Stigla je Bayernova odluka

Mane je danas ponizio sam sebe, ali ni to mu nije pomoglo!

Admin Čaušević

Sadio Mane je napravio najveći skandal u svojoj karijeri i sada će platiti cijenu zbog toga. Sve se dešavalo nakon utakmice protiv Manchester Cityja kada je fizički napao Leroya Sanea. 

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić su u srijedu održali sastanak i raspravljali o mogućim sankcijama za Manea nakon što je udario Manea glavom,

Uoči današnjeg treninga Mane je, nakon što je ne odgovornim ponašanjem neki način ponizio sam sebe, pozvao sve igrače i uputio kolektivno izvinjenje cijelom timu.

Međutim, sjajnom senegalskom fudbaleru ni to nije pomoglo jer je tokom popodneva stigla kazna od Bayerna. I može se reći da se 31-godišnjak nije izvukao.

Naime, njemački mediji izvještavaju da je Mane suspendovan do daljnjeg i upitno je kada će ponovo izaći na teren.

Oglasi

Iako još uvijek nema detalja vrlo je izvjesno da je bivši fudbaler Liverpoola kažnjen i finansijski zbog incidenta kojeg je napravio. 

Sve je počelo u 83. minuti duela protiv Manchester Cityja kada je Sane uputio određenu kritiku Maneu, a situacija je eskalirala u svlačionici. 

Inače, današnji trening Mane je odradio sa ostatkom saigrača, neki su mu i pružili podršku poput Benjamina Pavarda, a čini se da je izgladio i odnose sa Saneom.

Senegalac je dobar dio propustio zbog povrede, a sada je stigla i suspenzija baš kada se vraćao u punom kapacitetu. Iako nije igrao često uspio je postići dvocifren broj golova(11), ali generalni je dojam da nije pokazao status pojačanja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da je prva sezona u Bayernu za Manea definitivno za zaborav. Da li će dočekati narednu, to je već pod znakom pitanja.

Inače, ovo nije bio prvi fizički sukob u njemačkom velikanu pošto su se 2012. godine potukli Arjen Robben i Franck Ribery. Ta tuča ih je učinila velikim prijateljem i ubojitim tandemom što je krunisano osvajanjem Lige prvaka godinu kasnije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FC crikus iz Munchena
0 1
Mowzilla
A do neki dan kukali kako Sane redovno kasni na treninge, i opet igrao, a sankcije minimalne. Ok, nije ga trebao udariti, ali kad se neko ponasa kao razmazeno stene, onda bolje i ne zasluzuje. Nije fer prema Maneu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi