Nemoguća klauzula u ugovoru: Šta Mane mora napraviti u Bayernu da Liverpool zaradi dodatni novac?

Teško da će to uspjeti

Nemoguća klauzula u ugovoru: Šta Mane mora napraviti u Bayernu da Liverpool zaradi dodatni novac?

Endin Čaušević

Sadio Mane u narednim danima trebao bi zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje Bayerna.

Mane je iznenadio sve odlukom da napusti Liverpool iako ima još godinu dana ugovora s Redsima. Senegalac je dobio ponudu iz Minhena koju ne želi da odbije i odlučan je da potpiše za Bayern.

U Liverpoolu su bili iznenađeni Maneovom odlukom da napusti klub, ali su odlučili da mu neće praviti problem. Liverpool je već doveo Darwina Nuneza kao njegovu zamjenu, te je Mane dobio zeleno svjetlo za transfer.

On bi u utorak trebao doputovati u Minhen na ljekarske preglede nakon čega će moći potpisati trogodišnji ugovor s Bavarcima i biti zvanično predstavljen na Allianz Areni.

Liverpool će od ovog transfera odmah dobiti 32 miliona eura, dok se očekuje da Redsi zarade još šest miliona eura ukoliko Mane ispuni bonuse iz ugovora.

Međutim, engleski mediji pišu da je skoro nemoguće da Liverpool inkasira svih šest miliona eura bonusa zbog jako zahtjevnih klauzula u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, tri miliona eura će Liverpool dobiti ukoliko Mane bude tri godine zaredom prvak Njemačke s Bayernom što je vjerovatno da će se na kraju desiti. No, druga klauzula je čini se nemoguća što očito znaju i u Liverpoolu.

Kako piše u ugovoru Liverpool će tri miliona eura bonusa dobiti ukoliko Mane osvoji tri Zlatne lopte zaredom, a malo ko vjeruje da će se to zaista desiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Prosli clanak ovog istog gospodina ... "Redsi imaju garantovana 32 miliona eura, a ostatak se odnosi na bonuse koje će biti lako ispuniti." Dakle LAKO ispuniti bonuse, Moj komentar na taj clanak : "Bonuse koje će lako ispuniti? Jedan od bonusa je da digne balon sve tri godine u minhenu… hahahha" Dakle zamolio bi gospodina novinara da mi da "shout out" :D :D :D
13 0
user1653751078
Za bayern novac nije problem i tjih 6 miliona uz bonusa jedini problem je zlatnu lopta koja se nece desiti i da je zasluzijo nece ja dobiti zbog toga lewa zeli u barsi jer tamu mogu do zlatna lopta zna se u svetu fudbala u koji kluba ide samo zlatna lopta to su real i barsa ne zbog to sto veci bayern iako I ova kluba realnije nisu jaci od bayern zbog lige samo i to sto su igrali mesi i ronalda zbog mafije inace ako uzmemo megusebne duele bayern vs barsa bayern ima 9 pobjede a barsu samo 2 sa real bayern ima 12 pobjede a real 11 jedini kluba koj mu parirao na bayern je man utd pa onda real znaci barsa nije veci od bayer niti real je mogu da kazem da su tu negde
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi