Mane sretan što je Liverpool pobijedio City, pa objasnio zašto nije gledao utakmicu

Senegalac imao drugih obaveza

Mane sretan što je Liverpool pobijedio City, pa objasnio zašto nije gledao utakmicu

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć u velikom derbiju na svom terenu pobijedio Manchester City sa 1:0.

Na Anfieldu smo gledali još jedan sjajan okršaj Liverpoola i Manchester Cityja, a na kraju su više razloga za slavlje imali Redsi koji su uspjeli da dođu do pobjede.

Odlučujući trenutak sinoćnje utakmice desio se u 76. minuti kada je Alisson poslao sjajnu dugu loptu za Mohameda Salaha koji je uspio da prevari Cancela i na kraju postigne gol za pobjedu.

Za Liverpool je ovo izuzetno važna pobjeda nakon lošeg početka sezone, te pokazatelj da se ekipa Jurgena Kloppa lagano vraća u staru formu.

Na početku sezone se itekako osjetio izostanak Sadija Manea koji je ljetos napustio klub i prešao u Bayern i jasno je da je bilo potrebno vrijeme da Klopp pronađe pravu zamjenu za njega.

Međutim, čini se da stvari konačno dolaze na svoje iako za Kloppa uopšte nije lagan zadatak zamijeniti igrača poput Manea koji je bio uz Salaha lider ove ekipe.

Oglasi

Mane trenutno nastupa u dresu Bayerna i sinoć je bio strijelac u visokoj pobjedi protiv Freibruga (5:0).

Utakmica Liverpool - City je počela u 17:30 sati, dok je meč u Minhenu između Bayerna i Augsburga počeo dva sata kasnije. Ipak, Mane je nakon utakmice objasnio zašto nije gledao meč svog bivšeg kluba.

"Sretan sam zbog momaka što su uspjeli da pobijede Manchester City. Nisam gledao utakmicu jer smo bili u autobusu i išli smo ka stadionu, a onda su počele pripreme za našu utakmicu", rekao je Mane, a zatim poslao poruku podrške bivšim saigračima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imam dosta vjere u taj tim i trenera da se mogu vratiti u sami vrh i siguran sam da će to napraviti".

Liverpool već u srijedu očekuje nova utakmica Premiershipa kada će ponovo igrati na Anfieldu, a ovaj put u goste im stiže ekipa West Hama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi