Sadio Mane sjeo pred novinare i praktično otkrio svoju budućnost

Senegalac napušta Liverpool

Sadio Mane sjeo pred novinare i praktično otkrio svoju budućnost

Admin Čaušević

Liverpool će tokom ljetne pauze ostati bez jednog od simbola svoje renesanse. 

U posljednjih šest godina Liverpool je među najboljim ekipama svijeta, a velike zasluge zašto je to tako nosi i 40 miliona plaćeni Sadio Mane.

Mane je na Anifeld Road stigao iz Southamptona te je sjajnim igrama izgradio reputaciju jednog od najboljih igrača svijeta.

Ovog ljeta je došlo vrijeme za rastanak. Redsi ne žele Maneu platiti onoliko koliko on traži (spominje se plata od 400.000 sedmično) i Senegalac je odlučio da digne sidro.

Da napušta Liverpool Mane je praktično potvrdio na okupljanju reprezetnacije Senegala kazavši kako će poslušati mišljenje svog naroda.

"Kao i svi i ja sam na društvenim mrežama i pratim komentare. Negdje između 60% i 70% Senegalca želi da napustim Liverpool. Uradit ću ono što žele", poručio je Mane.

Oglasi

Prošlosedmični izvještaji govore da se odlični ofanzivac već oprostio od dosadašnjih saigrača i to je uradio nakon finala Lige prvaka i poraza od Reala.

Dogovorio sve s Bayernom

Najnovije inforamacije inostranih medija govore da je Mane dogovorio s Bayernom trogodišnji ugovor iako su se za njega jednako zanimali i PSG, te Barcelona.

"Razgovarao je direktno s Julianom Nagelsmannom. Sada je na klubovima da se dogovore oko naknade. Liverpool i Bayern jučer su započeli službene pregovore", objavljeno je.

Bavarci nude 30-godišnjaku godišnju platu od 20 miliona eura što će na kraju biti i presudno za transfer.

Mane se pridružio Liverpoolu iz Southamptona 2016. godine i osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup i Liga kup s Redsima, postigavši 120 golova u 269 nastupa za slavni klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MKB10F16
Sadio Maline
1 4
haris1000
Katastrofalan odnks uprave prema Maneu,70 igrač u.premijer lig po ati,a među 5 najboljih igrača, morali su sve uraditi da ga zadrže, navijač sam Liverpoola, ali dozvoliti da ti Salah i Mane udju u zadnju godinu ugovora,prava sramota za klub,teško će Manea zamijeniti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi