Mane izabrao "najubitačnijeg" napadača s kojim je igrao, njegov odgovor šokirao fudbalski svijet

Nisu to očekivali

Mane izabrao "najubitačnijeg" napadača s kojim je igrao, njegov odgovor šokirao fudbalski svijet

Endin Čaušević

Sadio Mane već nekoliko mjeseci nalazi se van terena zbog povrede koju je zadobio još prije Svjetskog prvenstva, ali uskoro bi se Senegalac trebao vratiti u puni pogon. Dok čeka povratak na teren Mane je odgovarao na zanimljiva pitanja, a jedan odgovor sve je iznenadio.

Mane je ljetos napravio veliko iznenađenje odlukom da napusti Liverpool u kojem je bio jedan od najboljih igrača, te je odlučio da karijeru nastavi u dresu minhenskog Bayerna.

Senegalac je imao poprilično dobar start sezone u njemačkom klubu, ali hladan tuš stigao je pred sami početak Mundijala u Kataru kada je zadobio tešku povredu zbog koje je još uvijek van terena.

Međutim, Mane je počeo da trenira s ekipom i prema pisanju njemačkih medija trebao bi se početkom marta konačno vratiti na teren.

Vrijeme oporavka Mane koristi i za intervjue, a jedan od njih je privukao posebnu pažnju. Senegalac je glavna tema zbog videa koji se pojavio na TikToku gdje je on odgovarao na pitanja oko toga ko su najbolji igrači s kojima je igrao po određenim "specifikacijama".

Po brzini za najboljeg saigrača izabrao je Alphonsa Daviesa, što se tiče driblinga izbor je pao na Jamala Musialu, po pitanju inteligencije nekog igrača na terenu odlučio se za Joshuu Kimmicha, a što se tiče talenta i "njuha" za gol izabrao je Leroyjea Sanea.

Oglasi

Nakon toga Mane je dobio pitanje da izabere "najubitačnijeg" napadača s kojim je igrao i svi su bili sigurni da će izbor pasti na Mohameda Salaha ili u najgorem slučaju Roberta Firmina, ali se to nije desilo.

Mane je sve iznenadio kada je poručio da je najubitačniji napadač s odličnom završnicom za njega Divock Origi s kojim je također igrao u Liverpoolu.

@11teamsports Ultimate player x Sadio Mane 🤯 Do you agree? #UltimatePlayer #ultimatetean #ultimate #fut #sadiomane #NewBalanceFootball #Newbalance #FCBayern #LoveTheGame #11teamsports ♬ Originalton - 11teamsports

Međutim, Origi u Redsima nije igrao baš koliko se očekivalo i većinom je bio na klupi, ali u mečevima u kojima je dobijao šansu znao je pokazati ono na šta Mane aludira.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, i navijači Liverpoola su šokirani što Mane nije izabrao Salaha niti ga je uopšte spomenuo ni u segmentu za brzinu. To je naravno odmah počelo špekulacije da to samo dokazuje da Senegalac i Egipćanin nisu u najboljim odnosima.

Također, do kraja ovog videa Mane je otkrio da najbolje sposobnosti lidera ima Jordan Henderson, dok je za njega najbolji defanzivac s kojim je igrao Kalidou Koulibaly.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi