So na ranu nakon poraza: Niko Olivera Kahna nije ismijao kao Borussia Monchengladbach!
Administratori Twitter profila Borussije Monchengladbach su prave šaljivdžije.

Na Twitteru

So na ranu nakon poraza: Niko Olivera Kahna nije ismijao kao Borussia Monchengladbach!

Eldar Ganibegović

Minhenski Bayern danas je s igračem manje poražen od Borussije Monchengladbach. Razlog je to svakako za nezadovoljstvo među prvacima Njemačke, a domaći tim sve je iskoristio propisno da se našali, ali i ismije Olivera Kahna.

U okviru 21. kola njemačke Bundeslige Borussia Monchengladbach danas je rezultatom 3:2 slavila protiv Bayerna, te učinila borbu za titulu u Njemačkoj još zanimljivijom.

Već u devetoj minuti veliki problem za Bayern kada je Upamecano dobio direktan crveni karton, a u 13. domaćini preko Stindla stižu do prednosti.

Bayern je izjednačio preko Choupo-Motinga u 35. minuti, no u drugom poluvremenu Hofmann i Thuram donose pobjedu domaćem timu. Tel je u trećoj minuti nadoknade samo uspio da ublaži poraz Bayerna.

Itekako je ovaj poraz težak za Bayern. Sada Bavarci imaju 43 boda na prvom mjestu, no bod manje i utakmicu manje ima Union Berlin. Ukoliko tim iz glavnog grada Njemačke sutra savlada za dno zakucani Schalke, preuzet će prvo mjesto s dva boda prednosti nad Bayernom.

Borussia Dortmund sutra dočekuje Herthu i ukoliko Milioneri nastave svoj niz pobjeda, oni će se izjednačiti s Bayernom jer sada imaju tri boda manje i utakmicu manje od Bavaraca.

Oglasi

Freiburg je tu s 40 bodova i RB Leipzig s 39, te je borba za titulu prvaka Njemačke itekako neizvjesna što i nije bio slučaj prethodnih godina, jer je Bayern dominirao.

Oliver Kahn je na tribinama uhvaćen sa zanimljivom facijalnom ekspresiom. Jasno je da je legenda Bayerna bila razočarana predstavom svog tima, a tu scenu iskoristili su dovitljivi administratori Twitter profila Borussije. 

"Kad kupiš Sommera, ali i dalje ne možeš pobijediti Gladbach", napisali su u opisu fotografije legendarnog golmana koju su objavili.

Podsjetimo, u januaru je dugogodišnji golman Borussije Yan Sommer prešao u Bayern s obzirom na to da je Manuel Neuer slomio nogu i van je do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Objava Borussije itekako ima uporište, s obzirom na to da ih Bayern nije pobijedio u posljednjih šest utakmica. Ovo je četvrta pobjeda Borussije uz dva remija u tom periodu.

Posljednju pobjedu Bayern je protiv današnjeg protivnika ostvario još osmog maja 2021. godine i to rezultatom 6:0. Strijelci su tada bili Lewandowski (3), Muller, Coman i Sane. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi