"Sušić je najveći u historiji, imao je dribling Maradone i Platinijevo oko"

Hrabra izjava francuskog novinara

"Sušić je najveći u historiji, imao je dribling Maradone i Platinijevo oko"

Admin Čaušević

Safet Sušić je bez dileme jedan od najboljih igrača svoje generacije, slavu u bivšoj Jugoslaviji je doživio u dresu Sarajeva, a evropsku i svjetsku popularnost u dresu PSG-a. 

U protekloj deceniji PSG je postao jedan od najboljih i najorganizovanijih svjetskih klubova sa pregršt zvijezda u svojim klubovima.

Dres Svetaca iz grada sa Sene između ostalih nosili su Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani, sada su tu Kylian Mbappe i Neymar.

Sredinom 90-ih za PSG je nastupao svojevremeno najbolji igrač svijeta George Weah, da bi početkom ovog milenijuma glavna zvijezda ekipe bio Ronaldinho.

Međutim, za poznatog francuskog novinara Stpeane Bittona koji je nekada bio i urednik uglednog L'Equipe popularni Pape je najveći u historiji PSG-a.

"Sušić je najveći u historiji, imao je dribling Maradone i oko Platinija", kazao je Bitton gostujući u podcastu Eurosporta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Poređenje sa Maradonom koji je za mnoge najveći u historiji fudbalske igre te Platinijem koji je dobio tri Zlatne lopte u nizu najbolje govore koliko je Sušić bio kvalitetan igrač.

Sušić je na Parku prinčeva proveo devet godina. Osvojio je prvenstvo i kup Francuske te ostavio neizbrisiv trag u PSG-u.

Top Komentari

BordoBijeli
Safet Susic najbolji BiH igrac svih vremena ubjedljivo!Niko mu drugi nije ni do koljena
18 0
SarajevoFC
Danas svaki papcic daje sebi za pravo da pljuje po najvecoj legendi BH fudbala i jedinog koji nas je odveo na SP.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi