Pape je 'stvorio' legendu svjetskog fudbala: "Postavio ga je za kapitena sa nepunih 18 godina"
Foto - EPA

Kozniku otkrio zanimljiv detalj

Pape je 'stvorio' legendu svjetskog fudbala: "Postavio ga je za kapitena sa nepunih 18 godina"

Midhat Šljivak

Legendarni Safet Sušić trenersku karijeru je počeo u Francuskoj i to u ekipi Cannesa.

Čuveni Pape je vodio ovaj klub u sezoni 1994/1995, a u svom timu je imao nekoliko poznatih imena, među kojima su Johan Micoud, Ardian Kozniku, Patrick Vieria.

Kozniku je gostujući u emisiji Podcast Incubator otkrio da je upravo Pape najzaslužniji za karijeru Patricka Vieire jer ga je on sa nepunih 18 godina postavio za kapitena ekipe.

"Patrick Viera je sa mnom igrao u Cannesu dvije godine. Sa 17 i po godina je bio kapiten momčadi", rekao je Kozniku i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Profesionalac je bio fantastičan. Najzaslužniji za njegov razvoj je bio Safet Sušić, dao mu je kapitensku traku. Rekao mu je: Patrick, ti ćeš biti kapiten momčadi. Sa 18 godina nam je bio kapiten. Bio je fantastičan, dobar karakter, radnik, nije koristio to što je kapiten", istakao je Kozniku.

Vieira je zatim napravio veliku karijeru. Bio je jedan od najboljih veznjaka svijeta, igrao je za Milan, Arsenal, Juventus Inter i Manchester City i očigledno da na tome mora biti zahvalan i Safetu Sušiću.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Safet Susic je maestro. Covjek koji zna sta je fudbal, pravi znalac i majstor s loptom. Radi Papeta su se punile tribine.
16 2
velezovac
18 godina poslije otkrio je Tinu Svena Sušića i poveo ga u Brazil... Ostalo je historija,najjzasluzniji za Tinovu karijeru do Inter Milana....
11 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti