Saga konačno završena: Rabiot sve dogovorio s Barcelonom!

Na ljeto napušta PSG

Saga konačno završena: Rabiot sve dogovorio s Barcelonom!

E. Čaušević

Francuski vezni fudbaler Adrien Rabiot na ljeto će napustiti PSG jer je odbio da produži ugovor s prvakom Francuske.

PSG je u nekoliko navrata u prethodnim mjesecima Rabiotu nudio novi ugovor, no ovaj 23-godišnjak ne želi ostati u ovom klubu. Rabiot se u posljednje vrijeme povezuje s mnogim klubovima, no čini se da se nekako od početka znalo da će karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Francuski mediji jutros su objavili da su Rabit i Barcelona dogovorili sve, te da će ovaj veznjak od ljeta nositi dres katalonskog kluba. Rabiot od početka januara ima pravo da pregovara s klubovima van Francuske i nije krio da je Barcelona njegova prva želja.

Prema pisanju uglednih medija u Španiji i Francuskoj ovaj 23-godišnji veznjak dogovorio je s Barcelonom saradnju na pet godina. Rabiot će u Barci godišnje zarađivati deset miliona eura, a isti iznos će dobiti kada potpiše ugovor kao bonus za odluku da dođe na Camp Nou.

Tottenham došao u Pariz po njega, a Rabiot ih osramotio

PSG je imao namjeru da bar nešto zaradi od Rabiota i pokušali su sve da ga prodaju u januaru. Ipak, on je već sve dogovorio s Barcelonom i zbog toga odbija ostale ponude. Veliki interes za njega pokazao je Tottenham, no Rabiot je to "hladno" odbio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Čelnici Tottenhama su razočarani napustili Pariz jer nisu očekivali takvo ponašanje od 23-godišnjeg veznjaka. Navodno, Rabiot im je rekao da ne želi preći u Tottenham jer misli da je previše dobar da bi igrao za londonski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi