Tako to radi Dinamo: Barcelona pokucala na vrata, ali bez 25 miliona eura nema priče
Mladi fudbaler je u potpunosti zaludio mnogobrojne ekipe širom Evrope, a Dinamo će ponovo zaraditi izuzetan novac (Foto: EPA)

Katalonci žele Danija Olma

Tako to radi Dinamo: Barcelona pokucala na vrata, ali bez 25 miliona eura nema priče

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo godinama unazad radi sjajan posao kada je prodaja fudbalera u pitanju.

Modri su u proteklih 20-ak godina stekli pravo bogatstvo prodajom fudbalera, a trenutno je najskuplji dragulj u izlogu zagrebačkog tima mladi Španac Dani Olmo.

Fantastični 20-godišnjak pruža fantastične partije. Privukao je veliku pažnju evropskih velikana, a sada ga nazad želi Barcelona, ekipa iz koje je iznenađujuće došao na Maksimir.

Pokucala je Barca na Dinamova vrata. Žele Katalonci vratit izgubljeno blago, ali to će ih ovog puta poprilično koštati jer hrvatski prvak nema namjeru da Španca pusti za manje od 25 miliona eura.

Olmo ne krije da je Barca san svakog Katalonca, ali nikako ne žali što je stigao u Zagreb.

"Moja odluka da odem iz kluba kao što je Barcelona u Dinamo nije bila lagana, ali nisam pogriješio. Sretan sam u Dinamu i u ovom trenutku uopće ne razmišljam o odlasku. Moje je da igram, a o transferima neka razmišljaju moj otac i moj agent. Meni u Dinamu ništa ne nedostaje. Barcelona? Naravno da bih se jednog dana volio vratiti, to je jedan od najvećih klubova, klub u kojem sam rastao", rekao je nedavno Dani Olmo.

Dani Olmo najskuplji

Španski fudbaler je trenutno najskuplji Dinamom eksponat. Iako u Zagrebu raspolažu zaista sjajnim mladim fudbalerima uvjerljivo je Španac ispred svih. Skoro da nema šanse da ode za manje od 25 miliona eura, a ponude koje su dobijali lagano su odbijali

Navodno je ranije i Milan nudio 20 miliona eura za ovog fudbalera, ali je to Dinamo odbio i svako ko želi Olma morat će dobro otvoriti novčanik.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pored fantastičnog mladog Španca postoji interes i za bh. fudbalera Amera Gojaka. Njegova cijena je postavljena na 15 miliona eura, pa bi od obojice zagrebački tim mogao itekako dobro profitirati.

Dani Olmo je ove sezone odigrao 26 utakmica za zagrebački tim, a upisao je četiri gola i sedam asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi