Barcelona danas i zvanično prodala Paulinha: On je treći najskuplji igrač koji je otišao iz kluba!
Brazilac je na ljeto 2017. godine stigao u Barcu, a već nakon godinu dana je napustio što je mnoge iznenadilo. Bio je na posudbi, a danas je i zvanično postao novi igrač kineske ekipe.

Guangzhou Evergrande dao ogroman novac

Barcelona danas i zvanično prodala Paulinha: On je treći najskuplji igrač koji je otišao iz kluba!

Barcelona je danas i zvanično prodala Brazilca Paulinha.

Podsjetimo, on je na ljeto 2017. godine stigao u redove katalonske ekipe iz kineskog Guangzhou Evergrandea, a prošlog ljeta se vratio u Kinu te ponovo potpisao za bivši klub.

Tada je Barcelona svog igrača pustila na posudbu sa mogućnošću otkupa ugovora do kraja sezone, a Kinezi su ovu šansu iskoristili već u januaru mjesecu.

Barcelona je dobila 42 miliona eura, odnosno osam miliona eura manje nego što je to prvobitno bilo dogodovreno. Ipak, bez obzira na to, Paulinho je postao treći najskuplji fudbaler koji je napustio Camp Nou, a ispred njega su samo dvije legende kluba - Figo i Neymar.

Paulinhu ide sjajno u Kini

Da nije u Kinu otišao samo kako bi uzimao novac, Paulinho je dokazao od ljeta pa do kraja sezone.

Na 19 utakmica koliko je odigrao u kineskoj Superligi za svoj novi/stari klub, postigao je kao vezista sjajnih 13 golova te je tome dodao i sedam asistencija.

Inače, i u Barceloni je protekle sezone bio vrlo dobar pa je na 34 utakmice u La Ligi postigao devet golova i dodao tri asistencije.

Obzirom da već ima 30 godina, za očekivati je da će karijeru vjerovato i privesti kraju u dalekoj Kini iako je dokazao da ima kvalitet igrati i u mnogo jačim ligama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Paulinho je tokom karijere između ostalog još igrao i za Audax, Corinthias i Tottenham.

Za sada nije poznato na koliko godina je potpisao ugovor sa kineskom ekipom i koliko će zarađivati na godišnjem nivou.

Top Komentari

Mele
Legenda koju su svinjskom glavom gadjali kad je igrao u dresu Reala...bas legenda, za Neymara se jos ne zna, osvojio je dosta titula. ali legenda ako se opet ne vrati, sigurno nece biti u klubu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti