Saga oko Ajdina Hasića konačno dobija svoj kraj!

Uklonjena sporna klauzula u ugovoru

Saga oko Ajdina Hasića konačno dobija svoj kraj!

Midhat Šljivak

Mladi bh. fudbaler Ajdin Hasić (18) već godinu dana ne može na pravi način da gradi karijeru.

Talentovani 18-godišnjak je odlaskom iz Dinama u Bešiktaš napravio pravu pometnju, a zagrebački klub je zbog kršenja ugovora odlučio da tuži porodicu Hasić.

Ipak, činjenica je da Hasić nema više nikakve veze sa Dinamom, ali već dugo se nalazi u ozbiljnim problemima u Bešiktašu i u ključnoj fazi karijere ne igra fudbal zbog bizarnih problema.

Menadžeri mladog fudbalera su od istanbulskog kluba tražili ogroman novac kako bi Hasić potpisao ugovor sa ovim timom, ali rukovodstvo turskog velikana nije imalo namjeru da to napravi i na kraju su ustrajali u svojoj odluci.

Međutim, čini se kako će po Hasića na kraju sve imati sretan kraj. Menadžeri su popustili. Donijeta je odluka da se iz ugovora ukloni klauzula od dva miliona eura, koliko je traženo za njegov potpis i Hasić će moći bez ikakvih problema da potpiše ugovor sa istanbulskim timom.

To bi se, prema navodima turskih medija, moglo desiti već naredne sedmice. Zakazan je novi sastanak menadžera i rukovodstva Bešiktaša i za potpis će biti isplaćena samo određena cifra i to u nekoliko rata.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. fudbaler bi sa turskim timom trebao potpisati ugovor na četiri ili pet godina, a odmah po potpisu će biti poslat na posudbu, kako bi stekao potrebno iskustvo.

Tako bi se konačno mogla okončati jednogodišnja saga oko talentovanog fudbalera koji je sigurno dosta izgubio pauzom u kojoj je više od godinu dana bio bez prave utakmice.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Koliko se pisalo da je talenta VANSERIJSKI..ako je istina to sto pisete, vec je FULAO godinu dana, pri tome ce ici u neku drugu Tursku ligu..bojim se da je pohlepa roditelja ucinila svoje, i da ce HUSARA najvise profitirati kada ga dovede u Tuzla City nakon sto ga nabiju nogom iz Besiktasa(ako uopste bude tamo)..ali sreca mu je jedino sto se kod nas u BiH talentom smatras do 25 godine, dok u normalnim drzavama ako si TALENAT(kao sto se forsira u njegovom slucajau), vec bi igrao za prvi tim kao i Halland, Odegard, Fati, Foden i ostali tih godina..
19 7
epa
a gdje ide na posudbu u drugu ligu Trurske??? ma daj probade mali ko zeton... druga turske lige je gora od nase premijer lige... pa jaca hrvatska liga od turske....
12 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti