Saga oko Kyliana Mbappea je gotova? "Igrač je sretan"

Saga oko Kyliana Mbappea je gotova? "Igrač je sretan"

Edmir Škorić

Kylian Mbappe se snažno povezuje s madridskim Realom posljednjih dana, ali sada je već jasno da od transfera ovog ljeta nema ništa.

Mbappe jest bio spreman da ide u Real, imao je namjeru da to uradi do kraja ovog mjeseca, ali Realova ponuda od 180 miliona eura nije bila dovoljna.

PSG je odlučio da ga zadrži i da preuzme veliki rizik, budući da će reprezentativcu Francuske narednog ljeta isteći ugovor.

Tada će moći kao slobodan igrač da pređe u Real ili neki drugi tim, ali Parižani ne mare za to. Jednostavno, smatraju da je novac ponuđen od Reala i u ovakvim okolnostima nedovoljan da se kupi igrač kakav je Mbappe.

Prema pisanju španskih medija, nedavna je ponuda bila konačna i neće biti druge. U Realu su se pomirili s porazom, a PSG će imati atomski napad sa Mbappeom, Neymarom i pridošlim Leom Messijem.

Marca piše da je Real odustao, a da Mbappe i nakon svega nije zadovoljan, što je pokazao s dva pogotka sinoć u pobjedi na gostovanju kod Reimsa.

"Da, Mbappe ne krije da želi u Real, ali zna da ima vremena i da će se to prije ili kasnije dogoditi. Možda je to želio baš ovog ljeta, ali sretan je i u Parizu, spreman je da sačeka kraj ugovora i da ode u Real bez odštete", piše Marca.

Kylian Mbappe igrač je PSG -a od 31. avgusta 2017., kada je posuđen iz Monaca, a konačno je otkupljen godinu dana kasnije. Od tada je za klub iz glavnog grada Francuske odigrao 175 utakmica u kojima je postigao 135 golova i upisao 63 asistencije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Španski, ali i francuski mediji smatraju da je sve moguće i da prijelazni rok traje do sutra navečer, ali ipak teško je očekivati "bombu" i prelazak Mbappea iz PSG-a u Real u posljednji čas.

Možda bi to bilo previše za nas ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu nakon što je Leo Messi prešao u PSG, a nedugo nakon toga Cristiano Ronaldo u Manchester United.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pazzo_13
Skoro ste vi objavili ,da je Marca objavila da je sve gotovo i da je on igrač Reala. Marca je list sklon Realu ,ali i list koji nije bas povjerljiv ,nista dok klubovi sami ne objave ili igrač. Na kraju krajeva Romano i Di Marzio su postali kompenteniji od Marce
3 2
glupko
"Marca piše da je Real odustao, a da Mbappe i nakon svega nije zadovoljan, što je pokazao s dva pogotka sinoć u pobjedi na gostovanju kod Reimsa.?"
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi