Saga okončana, Mauro Icardi potpisao!

Oba kluba potvrdila transfer

Saga okončana, Mauro Icardi potpisao! · Zvanično

Više nema dileme gdje će Mauro Icardi, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Paris Saint-Germainu, igrati naredne sezone.

Kao što je i najavljivano, saga je okončana, danas je dogovor PSG-a i Intera finalizovan, a Mauro Icardi je potpisao ugovor sa "Svecima" u trajanju od četiri godine.

Tako je Argentinac realizovao trajni transfer na Park prinčeva, a isti su zvaničnim saopštenjima potvrdila oba kluba.

Italijanski mediji saopštavaju da je PSG otkupio Icardijev ugovor za 50 miliona eura, a da bi Inter na osnovu bonusa mogao zaraditi dodatnih osam miliona eura. Francuski mediji, sa druge strane, iznos mogućih bonusa smanjuju na pet miliona eura.

U ugovor između dva kluba je, prema svemu što se može pročitati, uvrštena i "italijanska klauzula", prema kojoj će PSG morati Interu platiti dodatnih 15 miliona eura ako Icardija u narednih 12 mjeseci proda nekom italijanskom klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Icardi je tokom sezone 2019/2020 provedene na posudbi u PSG-u upisao ukupno 31 nastup za tim sa Parka prinčeva. Postigao je 20 golova i dodao četiri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Joj kad sad počnu objavljivati Wandu iz Pariza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi