Icardi danas potpisuje? U ugovor između dva kluba uključena "italijanska klauzula"

Sve je dogovoreno

Icardi danas potpisuje? U ugovor između dva kluba uključena "italijanska klauzula"

Transfer saga koja se vuče već mjesecima danas bi konačno mogla dobiti svoj kraj.

Inter i Paris Saint-Germain su konačno dogovorili sve detalje o trajnom transferu Maura Icardija.

Poznati italijanski spotski novinar Gianluca Di Marzio piše da su posljednji detalji rješeni sinoć, taman na vrijeme da se ugovor potpiše do današnjeg isteka roka za otkup Argentinčevih usluga.

Tako bi i Mauro Icardi danas trebao potpisati novi ugovor na Parku prinčeva i postati "punopravni" član ekipe PSG-a.

Iako je ljetos dogovorena opcija otkupa Icardijevog ugovora za 70 miliona eura, dogovorena je nova cifra. PSG bi tako za Icardijev potpis trebao izdvojiti 50 miliona eura, a u dogovor je uključeno i mogućih dadatnih osam miliona eura bonusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Di Marzio saopštava i da je u dogovor između dva kluba, po želji vlasnika Intera, uključena "italijanska klauzula" prema kojoj će PSG morati platiti Nerazzurrima dodatnih 15 miliona eura ukoliko proda Icardija nazad u Italiju u narednih 12 mjeseci. Tako su Nerazzurri željeli izbjeći eventualni Icardijev brzi transfer u redove Juventusa, konkurenta i tim zbog kojeg su i počeli problemi Argentinca na Meazzi koji su doveli do njegovog transfera u PSG.

Mauro Icardi je od dolaska na posudbu u PSG prošlog ljeta upisao ukupno 31 nastup za "Svece". Uspio je postići 20 golova i upisati četiri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi