Sagna: Ne idem u City zbog novca

Sagna: Ne idem u City zbog novca

Edmir Škorić

Nakon 284 utakmice koje je odigrao za Arsenal, Bacary Sagna odbio je novi ugovor i prelazi u redove Manchester Cityja.

Mnogi su francuskog reprezentativca optužili da ide u City isključivo zbog novca, što je 31-godišnjeg desnog beka, koji će se na Etihadu za prvi tim boriti sa Pablom Zabaletom, itekako uvrijedilo. 

"Želim da raščisti neke stvari zato što čitam izjave kako odlazim zbog novca. Odlazim svijetlog obraza, kako god", rekao je Sagna, dodavši:

"Sve što želim reći je da sam ostao u Arsenalu sa istim ugovorom od 2008. godine. Nikada nisam tražio više novca, tako da nisu u pravu oni ljudi koji kažu da idem zbog novca u City".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Samo želim promjene i da napredujem u karijeri i mislim da je sada pravo vrijeme za to", dodao je Francuz. 

Sagna je u posljednjoj utakmici za Arsenal osvojio i jedini trofej u tom klubu. Topnici su pobijedili Hull u finalu FA Cupa, a u prethodnih sedam godina, koliko je Sagna boravio u Arsenau, klub nije osvajao trofeje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.