Šahtar se ponovo seli i dobija privremeni dom

Ukrajinski div

Šahtar se ponovo seli i dobija privremeni dom

Ukrajinski velikan Šahtar saopštio je da će svoje domaće utakmice igrati na stadionu Metalista kapaciteta 40.000 mjesta.  

Obzirom da Šahtar u svom Donjecku ne može igrati zbog ratnih sukoba, iz kluba su objavili da će njihov privremeni dom u narednom periodu biti Harkiv.

Harkiv je udaljen 240 kilometara od domicilnog Šahtara, a stadion na kojem će ubuduće igrati ukrajinski div je ranije bio dom Metalista prije prošlogodišnjeg finansijskog propasta te ekipe. 

Devetostruki šampion Ukrajine će za prvog protivnika u Harkivu imati Celtu iz Viga u okviru Evropske lige. Ta utakmica zakazana je za 23. februar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti