Je li ugledao svjetlo na kraju tunela? Hamulić po drugi put igrao u startnoj postavi za novi klub

Stigao na posudbu u Vitesse

Je li ugledao svjetlo na kraju tunela? Hamulić po drugi put igrao u startnoj postavi za novi klub

Eldar Ganibegović

Iako se očekivalo da će dobiti slobodne papire iz francuskog Toulouse nakon niza nepromišljenih poteza koje je napravio, Said Hamulić je na kraju ipak otišao na posudbu u Vitesse, gdje se čini se već izborio za mjesto u prvoj postavi.

Kontroverzni bh. reprezentativac Said Hamulić na startu priprema Toulousea je odbio da trenira i tražio odlazak iz kluba, no na kraju je završio na posudbi.

Ostao je igrač Toulousea, te je u Vitesse otišao na jednogodišnju posudbu, ali sa pravom otkupa na kraju sezone.

Povezivao se sa poljskim Rakowom, ali je na kraju odabrao da karijeru nastavu u Nizozemsko, zemlji u kojoj je rođen.

Jučer je njegov klub igrao prijateljski meč protiv Eintrachta iz Frankfurta, a Hamulić je po drugi put u nizu igrao u početnoj postavi.

Rezultat je bio 1:1 na kraju. Wittek je pogodio za Vitesse, dok je Hauge bio strijelac jedinog pogotka njemačke ekipe.

Oglasi

Spomenimo i to da je Hamulić u ovoj utakmici igrao do 63. minute i još čeka na prvijenac u novom klubu.

Naredni prijateljski meč Vitesse igra petog augusta protiv Getafea i vidjet ćemo da li će možda na toj utakmici Hamulić biti strijelac.

Hamulić je u karijeri nastupao u Litvaniji (Dainava - Suduva) i u Stal Mielecu, odakle je i stigao u Toulouse.

Bio je učesnik nedavnih poraza reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP od Portugala i Luksemburga. To su bili njegovi prvi nastupi u nacionalnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi