Said Hamulić novi igrač Vitessea!

Odlazi na posudbu

Said Hamulić novi igrač Vitessea! · Zvanično

E. Oštraković

Said Hamulić novi je igrač Vitessea. Očekivalo se da će Hamulić nakon svog ponašanja u Toulouseu ubrzo imati novi klub, a sada je sve zvanično.

Prije samo pola godine Hamulić je stigao u Toulouse, ali je na kraju odbio da trenira i tražio je raskid ugovora.

Ipak, ostao je igrač Toulousea, te je u Vitesse otišao na jednogodišnju posudbu, ali sa pravom otkupa na kraju sezone.

Povezivao se sa poljskim Rakowom, ali je na kraju odabrao da karijeru nastavu u Nizozemskoj i to u ekipi Vitessea.

Oglasi

Hamulić je u karijeri nastupao u Litvaniji (Dainava - Suduva) i u Stal Mielecu, odakle je i stigao u Toulouse.

Inače, rođen je u Nizozemskoj, tako da se može reći da se sada vraća kući.

Bio je učesnik nedavnih poraza reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP od Portugala i Luksemburga. To su bili njegovi prvi nastupi u nacionalnom dresu, s tim da je prethodno imao jednu nepromišljenu reakciju.

"U ovoj poruci se želim zahvaliti svim Bosancima na podršci. Želim zvanično potvrditi da više nisam zainteresovan da igram za svoju zemlju u svojoj kraijeri i borit ću se za mjesto u reprezentaciji Nizozemske. Hvala na svemu. Još volim te Bosno", napisao je Hamulić 8. marta ove godine, ali to je ubrzo sve "nestalo".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Hamulić je shvatio šta je uradio, pa je obrisao objavu, iako je ona već uveliko bila zapažena od strane bh. medija i javnosti.

Iako se u Francuskoj nije igrao, Hamulić se može pohvaliti da je s Toulouseom osvojio Kup Francuske.

Top Komentari

user1676631476
Umjesto sto u vecini clanka ponavljate stare vijesti vezane za Hamulica, mogli ste barem napisati kako je Vitesse zavrsio u prosloj sezoni i o kakvom klubu se radi.
1 0
Chelsea1
Dosadni ste sa ovim likom
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti