Saigrač Milana Đurića ruši sve rekorde

Jedina svijetla tačka Bristola, Tammy Abraham

Saigrač Milana Đurića ruši sve rekorde

Midhat Šljivak

Ekipa Bristol Cityja nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi, ali mladi napadač ovog tima Tammy Abraham je nezaustavljiv.

City je ove sezone postigao ukupno 37 pogodaka u Championshipu, a od toga je Abraham postigao čak 16.

Pogotkom protiv Sheffield Wednesdaya, 19-godišnji napadač je ispisao stranice historije drugog po jačini takmičenja u Engleskoj.

S ukupno 16 pogodaka postao je najmlađi igrač kojem je to pošlo za rukom, te je srušio rekord nekadašnjeg napadača Fulhama, a sada Celtica Mousse Dembelea, koji je u jednoj sezoni na Craven Cottageu postigao 15 golova.

Do kraja sezone se igra još mnogo. Izvjesno je da će njegov saldo golova znatno porasti, a Abrahama bismo od naredne sezone već mogli gledati u Premiershipu.

Možda još uvijek neće obući dres Chelseaja, čiji je igrač na posudbi u Bristolu, ali po kvalitetu realno zaslužuje da igra među najboljim fudbalerima u Engleskoj.

Tammy Abraham je ove sezone jedina svijetla tačka u redovima Bristola. Da nije bilo njegovih golova, ekipa bi vjerovatno bila uvjerljivo posljednja, ali za sada su još uvijek tri boda iznad zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije