Saigrač otkrio narednu Messijevu destinaciju? "Da, raspitivao se..."

Već dugo godina je u Barceloni

Saigrač otkrio narednu Messijevu destinaciju? "Da, raspitivao se..."

Argentinac Lionel Messi do kraja karijere bi, ipak, mogao zaigrati za još jedan klub pored Barcelone.

Messi (32) ulazi u pozne igračke godine i svi se pitaju do kada će trajati njegova igračka karijera, a nije isključeno i da kraj ne bude u Barceloni, obzirom da se sve više šuška o odlasku u Sjedinjene Američke Države, tačnije u MLS.

Takve natpise svakako je dodatno intenzivirala Messijeva izjava u kojoj je Davidu Beckhamu poželio sreću s Miamijem, poručivši da nije isključeno da mu se jednog dana pridruži, a da uistinu razmišlja o odlasku 'preko bare' svjedoči i izjava njegovog saigrača.

"Istina, pitao me i raspitivao se o MLS-u. Razgovarali smo o tome, a Leo je zanimalo američko prvenstvo", otkrio je njegov saigrač iz reprezentacije Pity Martinez, koji je od januara igrač Atlanta Uniteda.

MLS je postao poznat kao utočište za nogometaše na zalasku karijere. Lampard, Villa, Ibrahimović, Beckham... samo su neka od imena koja su se okušala u američkom prvenstvu, a nakon izjave Martineza, ne bi bilo iznenađujuće i da Messi spakuje kofere.

Podsjetimo, Messi za prvi tim Barcelone nastupa još od 2005. godine i dosad je odigrao skoro 900 utakmica za Blaugranu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi