Saint-Maximin bi da mijenja živote ljudi, da bude kao Jordan, no za mnoge saigrače je prava kukavica

Arogantni Francuz

Saint-Maximin bi da mijenja živote ljudi, da bude kao Jordan, no za mnoge saigrače je prava kukavica

Edmir Škorić

Allan Saint-Maximin je bez dileme jedan od najboljih igrača Newcastlea i svakako miljenik publike na St. James' Parku.

Newcastle je dolaskom Saudijskog investicijskog fonda u potpunosti preokrenuo sezonu i tim sa sjevera Engleske daleko je od zone ispadanja, te mirno čeka kraj sezone.

Bruno Guimaraes koji je došao zimus jedan je od onih koji su pokrenuli Svrake, no prije dolaska zvučnih pojačanja u januaru Saint-Maximin je vodio glavnu riječ na terenu. Francuski krilni napadač je poznat po driblinzima i svojoj hitrosti, a sada je dao jednu neobičnu izjavu za francuski So Foot.

"Oni koji su igrali sa mnom dobro znaju da kad pričamo o čistoj kvaliteti, nemam zašto biti ljubomoran na Sadia Manea. Čim dobijem saigrača koji može realizirati šanse, imat ću 10-15 asistencija u sezoni. To će povisiti moj renome u očima ljudi", rekao je 25-godišnjak koji je ove sezone zabio tek pet golova, naspram Maneovih 26.

"Moj cilj je napraviti stvari koje ostaju u sjećanjima i mijenjati pravila. Kao što je to napravio Michael Jordan. Promijenio je živote ljudi. Dao im je motivaciju, mislim da je to lijepo".

On je tom izjavom izazvao bijes mnogih saigrača, koji smatraju da ih previše potcjenjuje u svojim izjavama i da to nije nimalo korektno s njegove strane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I mnogi navijači smatraju da je previše arogantan i gladan uspjeha, ali da nužno nije loše imati takav stav koji bi mogao pomoći klubu da bude još jači i da sljedeće sezone igra bitnu ulogu u vrhu tabele Premiershipa. Pokušao se "oprati", pa je sada svoju izjavu obrazložio na drugi način:

"Nikada nisam rekao ništa negativno o svojim saigračima, jednostavno sam rekao da se, kao i svaki navijač Newcastlea, radujem što ću imati još bolju momčad kako bismo mogli zajedno napredovati".

Top Komentari

King_Kenny
...ti da valjas davno bi te neko kupio...ali nikom ne treba lik koji solira i vecinom dribla sam sebe...nauci igrati timski.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi