SportSport.ba izabrao pet najboljih golova 18. kola

Pet najboljih golova

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova 18. kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano 18. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, te je završen jesenjski dio sezone. 

Na šest utakmica postignuto je 12 golova. 

Na dva susreta postignuta su po tri gola. Široki Brijeg je sa 2:1 savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja, a identičnim rezultatom je Sloboda na Tušnju bila bolja od Krupe. Sarajevo je na Koševu rezultatom 2:0 bilo bolje od Radnika iz Bijeljine, a istim rezultatom je Metelleghe savladao Olimpic. Minimalne pobjede upisali su Željezničar i Zrinjski protiv Čelika, odnosno Viteza. 

U 18. kolu postignuto je nekoliko lijepih golova, a ovo je najljepših pet. 

5. Mersudin Ahmetović (Sarajevo-Radnik Bijeljina 2:0)

Ahmetović je spremno dočekao sjajan centaršut Duljevića u peterac Radnika i odličnim skokom lobirao Lučića koji je dao sve od sebe, no nije uspio da zaustavi sjajan šut napadača Sarajeva. 



4. Aleksandar Subić (Sloboda-Krupa 2:1)

Subić je postigao sjajan solo gol protiv Krupe i donio svom timu prednost od 1:0. S vrha šesnaesterca se sjurio prema golu gostiju, prošao par igrača i loptu gurnuo pored golmana Krupe nije uspio da zaustavi šut Subića. 


3. Toni Jović (Vitez-Zrinjski 0:1)

Sjajnu akciju Zrinjskog prekrasno je završio Toni Jović. Pas od Mešanovića dočekao je Jović koji je desnom nogom loptu poslao pod prečku domaćeg tima. Golman Viteza mogao je samo pogledom ispratiti ovaj šut. 



2. Siniša Dujaković (Olimpic-Metalleghe 0:2)

Siniša Dujaković sjajno je prošao po desnoj strani odbrane Olimpica, te je u šesnaestercu odigrao dupli pas s Kovačem. Šuti koji je uslijedio nakon toga bio je neobranjiv za Bandovića.



1. Uroš Mirković (Sloboda-Krupa 2:1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uroš Mirković postigao je najljepši gol 18. kola Premijer lige BiH. Primio je jednu loptu na oko 20 metara od gola Slobode, okrenuo svog čuvara i neobranjivo šutirao, te pogodio same rašlje gola domaćina. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi