Sakho se ukrcao u posljednji voz: Francuz promijenio ekipu

Na posudbi u Palaceu

Sakho se ukrcao u posljednji voz: Francuz promijenio ekipu

E. Škorić

Francuski defanzivac Mamadou Sakho provest će ostatak sezone u Crystal Palaceu.

Sakho je bio višak  u Liverpoolu, a posljednjeg dana prelaznog roka odlučio je da promijeni klub i na kraju je prihvatio ponudu Crystal Palacea.

Francuz rođen u Parizu odradiće tako drugi dio sezone u redovima Palacea, koji se nalazi u opasnoj zoni i pokušat će da sačuva status premierligaša, pa mu je svako pojačanje i više nego dobro došlo.

Što se Sakhoa tiče, njegov status u Liverpoolu odavno nije onakav kakav bi želio. On je za Redse igrao od 2013. godine, ali uglavnom je dobivao malu minutažu i nije se puno naigrao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U tekućoj sezoni je odigrao šest mečeva za rezervni tim Liverpoola i postigao je jedan pogodak. Ostaje mu nada da će u novoj sredini igrati više, te da će se vratiti u dobru formu koja ga je nekoć krasila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi