Salah je bez dileme Kralj Egipta

Njegov lik je na svakom uglu

Salah je bez dileme Kralj Egipta

Midhat Šljivak

Mohamed Salah igrama u dresu Liverpoola zaludio je kompletan fudbalski svijet, a za njim su posebno ludi u njegovom rodnom Egiptu.

Da se kandiduje za predsjednika Egipta Salah bi bez problema pobijedio jer u ovoj državi njegov status je poseban i mnogi ga smatraju za kralja.

Uzor je sjajni fudbaler mnogima, a ulicama glavnog grada Kaira Salahove fotografije su na svakom uglu.

Murali, sličice, igračke, predmeti sa njegovim likom krase ulice egipatkog glavnog grada i zaista je rijetkost vidjeti ovakav odnos nacije prema nekom sportisti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Egipat će ovog ljeta učestvovati i na Svjetskom prvenstvu. Salah će predvoditi svoju reprezentaciju u Rusiji i tek tada treba očekivati pravo ludilo na ulicama svih egipatskih gradova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi