Jedan slavi, drugi tuguje: Šteta, ali na Svjetskom prvenstvu nema mjesta za obojicu

Salah je za sada u boljoj poziciji

Jedan slavi, drugi tuguje: Šteta, ali na Svjetskom prvenstvu nema mjesta za obojicu

Edmir Škorić

Sadio Mane ili Mohamed Salah? Ko će od njih dvojice igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, još nije poznato, no Egipćanin je u nešto boljoj poziciji nakon prve utakmice.

Egipat i Senegal igraju finale baraža afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a prvi meč odigrali su večeras na stadionu u Kairu.

Dojmaćin je bio nešto bolji od svog rivala, pa je došao do pobjede rezultatom 1:0, a gol odluke postignut je tako što je Mohamed Salah pogodio prečku, a defanzivac Senegala Ciss nesretno loptu poslao u vlastitu mrežu.

Mane je slavio u finalu Afričkog kupa nacija početkom februara nakon penala, Salah sada želi da se osveti svom saigraču i velikom prijatelju. Trenutno je Egipat bliže Kataru, ali biće mnogo uzbuđenja i u revanšu za četiri dana.

Gana i Nigerija također su se večeras sastale, a tu je rezultat bio onaj početnički 0:0, pa će Nigerija imati priliku pred svojim navijačima izboriti Svjetsko prvenstvo.

Ranije danas Tunis je slavio u Maliju s 1:0, Alžir u Kamerunu istim rezultatom, dok su Kongo i Maroko Vahida Halilhodžića odigrali 1:1. Svi revanš mečevi na programu su u utorak.

Top Komentari

Bulle
Glupo ovo... sve ove repke trebaju biti na Svjetskom...
2 1
K79
Senegal bolji za klasu šteta ako ne prodju mogli bi biti hit na sp
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi