Salah pakuje kofere, Rusi slavili još jednu uvjerljivu pobjedu

Egipat bez bodova

Salah pakuje kofere, Rusi slavili još jednu uvjerljivu pobjedu

E. Škorić

U prvom susretu 2. kola grupe A Svjetskog prvenstva domaćin Rusija savladala je selekciju Egipta s 3:1.

Nakon uvjerljive pobjede nad Saudijskom Arabijom (5:0), Rusi su večeras ostvarili novu pobjedu u Saint-Petersburgu i već sada mogu da slave plasman u nokaut fazu. Za pretpostaviti je da će sutra Urugvaj uzeti barem bod Saudijcima, pa će Mohamed Salah i društvo i teoretski ostati bez šansi za drugi krug.

I dok su protiv Urugvaja pali tek u finišu meča, večeras su razbijeni. U prvom dijelu nije bilo golova, mada je bilo nekoliko prilika na obje strane.

Na početku drugog dijela Rusija je povela. Zobnjin je pucao s 20 metara, ali Fathy je nesretpno reagovao i loptu poslao u vlastitu mrežu.

Mogao je Salah da u 56. minuti izjednači, ali njegov udarac je izblokirao Zobnin. I onda u razmaku od tri minute postignuta su dva gola, a oba su djelo ruskih nogometaša.

Pvo je Čerišev u 59. na ubačaj Samedova povisio na 2:0, a tri minute kasnije Dzjuba postiže pogodak za 3:0 i tu su završene sve nade Egipćana.

Ipak, Faraoni su preko najboljeg igrača Mohameda Salaha uspjeli da smanje na 3:1 u 73. minuti. Salah je pao na rubu šesanesterca, ali paragvajski sudija je tek nakon konzultacije s VAR-om pokazao na penal. Liverpoolov napadač je bio precizan.

Ostalo je 3:1, Rusi imaju nevjerovatnih 8:1 nakon dva kola i oni već razmišljaju o rivalima u osmini finala, a za pretpostaviti je da će se za prvo mjesto boriti sa Urugvajom.

Rusija - Egipat 3:1 (Fathy 47 - ag, Čerišev 59, Dzjuba 62/ Salah 73 - penal)

Rusija: Akinfejev, Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Čerišev, Gazinski, Zbonin, Golovnin, Žirkov, Samedov, Dzjuba.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Egipat: Elshenawy, Ali Gabr, Hegazy, Fathi, Abdelshafy, Tarek Hamed, Elneny, Abdala, Trezeguet, Marwan, Salah.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi