Salah potpisuje historijski ugovor
FOTO: EPA

"Sapunica" se bliži kraju

Salah potpisuje historijski ugovor

H. Zilić

Mohamed Salah igra u nevjerovatnoj formi, ali posljednjih mjeseci postavljalo se pitanje kakva je njegova sudbina na Anfieldu.

Vlasnici Redsa ne žele da povećaju platu Egipćaninu, ali čini se da su došli u pat poziciju i Salah bi uskoro mogao potpisati novi ugovor kojim će postati najplaćeniji fudbaler u historiji kluba i jedan od najplaćenijih generalno u fudbalskom svijetu.

Salah sa Liverpoolom ima ugovor do 2023. godine, a prema novom, trebao bi zarađivati oko 400.000 funti sedmično, što je i tražio njegov agent Ramy Abbas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će vodeća struktura tima sa Anfielda biti pred zidom. Navijači su sve glasniji, traže da se Salahu ponudi novi i veći ugovor, a obzirom na partije kakve pruža ni pomenuta cifra neće izazvati glavobolje pristalicama Redsa, tako da su vlasnici došli do trenutka gdje će vjerovatno pogaziti riječ i Egipćaninu ponuditi historijski ugovor kada je u pitanju jedan od najtorfejnijih klubova današnjice.

Inače, Salah je ove sezone na 11 utakmica u svim takmičenjima postigao 12 golova i upisao četiri asistencije.

Top Komentari

Ocelot
Legenda Liverpoola
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi