Klopp uporedio Salaha i Cristiana
Foto - EPA

Njemački stručnjak

Klopp uporedio Salaha i Cristiana

A. Ćesko

Na današnjoj press-konferenciji pred utakmicu sa Manchester Unitedom, Jurgen Klopp je upitan da uporedi Mohameda Salaha i Cristiana Ronalda.

"Nikada prije nisam razmišljao o tome. Naravno, obojica su igrači svjetske klase, tako stoje stvari. Rekao bih da Ronaldova ljevica nije loša, ali bih dodao da je Salahova bolja. Sa druge strane, Cristiano je bolji u skok igri, te vjerovatno ima bolju desnicu. Što se tiče brzine, obojica su poprilično brzi i imaju nevjerovatnu želju za postizanjem golova."

Poređenja radi, Salah je do sada ove sezone postigao čak dvanaest golova u jedanaest odigranih utakmica. Sa druge strane, Ronaldo na svom kontu ima šest postignutih golova u devet utakmica.

Liverpool se trenutno nalazi na drugoj poziciji na tabeli Premier lige, sa pet pobjeda i tri remija u osam odigranih utakmica. Ispred njih se nalazi samo ekipa Chelseaja, koja ima jedan bod više. Derbi utakmica "Redsa" protiv "Crvenih đavola" se igra u nedjelju sa početkom u 17:30h.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Klicko
Salah pa ispod 10 stepenica pa penalty machine cr7
5 12
King_Kenny
...bit ce trpanje u nedjelju,miljenicima FA ni sudije nece moci pomoci.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi