Salčin se vezao za bordo dres na dugi period

Mladi fudbaler potpisao ugovor

Salčin se vezao za bordo dres na dugi period

A. Čaušević

Đani Salčin je eksplodirao ovog proljeća i na nekoliko utakmica pokazao da se radi o izuzetno talentovanom fudbaleru. 

Salčin je sa Sarajevom danas produžio ugovor i za bordo dres se vezao na duži period obzirom da se radi o ugovoru do 2024. godine. 

"U Sarajevu sam od 2014. i ono za mene predstavlja dom. U ovom gradu i klubu sam se odlično snašao i nije bilo nikakve dileme sa moje strane da li ću ostati i dalje na Koševu. Sarajevo je najveći klub državi i samo igranje za njega je ostvarenje sna, te se nadam da će se taj san i dalje uspješno nastaviti", bile su prve Salčinove riječi poslije potpisa ugovora.

Salčin je za seniorsku selekciju bh. prvaka do sada odigrao šest utakmica na kojima je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da smo se dogovorili sa Đanijem. On je odličan i vrijedan momak koji se pokazao kao potencijal i na poziciji veznog igrača, a nakon toga i na poziciji lijevog beka i sigurno da je lijepo imati igrača takvog tipa u ekipi. Nadam se da će Đani nastaviti tamo gdje je stao i u sezonama koje su pred nama", kazao je Emir Hadžić.

Đani Salčin je još jedan od igrača koji su prošli Akademiju FK Sarajevo u kojoj je od 2014. godine. Za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine ostvario je 31 nastup u kojima je uspio postići i jedan pogodak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Bravo i sretno majstore...
8 0
SarajevoFC
Sjajno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi