Ofanzivac Čelika uoči Radnika

Salčinović: Dolazi nam u ovom trenutku najgori protivnik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u Zenici dočekati Radnik iz Bijeljine. Zeničani imaju imperativ pozitivnog rezultata, a to će svakako biti teško ostvariti protiv Radnika, koji nakon tri kola nema poraza. Prošle sezone ekipa iz Bijeljine je slavila na Bilinom polju, ali se u redovima domaćina nadaju da se takav scenarij neće desiti u nedjelju.

Šef struke Kemal Hafizović će za ovu utakmicu na raspolaganju imati Fenana Salčinovića, koji je odlučio ostati u Čeliku i pomoći mladoj ekipi da eventualno opstane u Premijer ligi. Iako nespreman, Salčinović će u nedjelju zauzeti svoje mjesto u ekipi, te se na nada najboljem ishodu.

„Kada je u pitanju ekipa Radnika, mislim da nam u ovom trenutku dolazi najgora moguća ekipa, nije ovo nikakav alibi. Znam njihovog trenera, igrao sam s njim, poznajem dosta igrača i stvarno su dobra ekipa. Mi ćemo dati sve od sebe, igrački smo malo jači, pojačali smo se u odbrani s Kazazićem, imamo u napadu Kouadia, nadamo se da će nekome u nedjelju pobjeći i postići gol. Očekuje nas teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat“, ističe Salčinović.

Iako nije prošao pripreme s ostatkom ekipe Čelika, Salčinović će u nedjelju početi utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Radim s ekipom sedam-osam dana sigurno da je to malo. Takva je situacija da nemamo izbora, ja ću dati svoj maksimum na terenu koliko mognem, naravno da se osvoje bodovi to je najbitnije. Radnik je odlična ekipa, oni igraju lopte, ne nabijaju, mi imamo mladu i poletnu ekipu, morat ćemo biti bliže njihovim igračima ako želimo napraviti nešto. Ja nemam riječi da se za dva ljeta ekipa ovako raspe, ne mogu da vjerujem kako ljudi razmišljaju. Mi smo jedina ekipa od Premijer lige do Druge lige, koja četiri mjeseca nije dobila platu, a opet ovi momci igraju i bacaju se na glavu. Ja se zahvaljujem momcima, koji, može se reći, džaba igraju za Čelik, skidam im kapu“, istakao je Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi