Ofanzivac Čelika uoči Mladosti za SportSport.ba

Salčinović: Pokazali smo čast, sutra želimo pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju posljednju utakmicu u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Zeničani će dočekati ekipu Mladosti iz Kaknja u komšijskom derbiju, a očekuje se jedna dobra i otvorena utakmica, koja nema rezultatskog imperativa.

Čelik 23 utakmice nije poražen na Bilinom polju, te će sutra sigurno željeti nastaviti taj niz, ali i sezonu zaključiti na najbolji mogući način. Jedan od igrača, koji će biti najveća prijetnja za gol ekipe iz Kaknja biće 28-godišnji ofanzivac Fenan Salčinović.

Ovaj nogometaš nakon što se oporavio od teške povrede ove sezone je zabilježio 17 nastupa uz dva gola (Široki i Željezničar), te dvije asistencije (Borac i Sloboda), što govori da se polako, ali sigurno vraća u staru formu. Uoči sutrašnje utakmice na posljednjem treningu razgovarali smo sa ovim bivšim nogometašem Lecha, Sandefjorda,Rijeke, Zrinjskog, Olimpica, koji se na Bilino polje vratio prije dvije sezone. Za SportSport.ba govorio je o sutrašnjoj utakmici, igrama ekipe i svojim nastupima, te očekivanjima od naredne sezone.

"Očekuje nas lokalni derbi,dosta igrača koji su igrali kod nas, tako da im ne treba veći motiv da se pokažu na Bilinom polju. Imamo i mi motiv da zadržimo trenutnu poziciju i možda ako Radnik kiksa, uz našu pobjedu sezonu okončamo na šestoj poziciji. Očekujem našu protiv Mladosti u sutrašnjoj utakmici i da im se revanširamo za onaj poraz u Kaknju u prvom dijelu sezone", ističe Salčinović.

Čelik ove, kao i prošle sezone igra za sebe i ugled kluba.

"Pokazali smo čast i obraz, kao i prošle sezone, ja sam bio povrijeđen prošlu sezonu, ali sam pratio sve utakmice.Ovo što su bile neke priče o namještanju nekih utakmica, mi nemamo ništa s tim.Vitez je pošteno pobijedio, Marin Popović bi možda jedan od zadnjih koji bi promašio penal, tako da u to nema nikakve sumnje, to su sve čaršijske priče. Mi smo to sve pokazali protiv Željezničara, zasluženo pobijedili u jednoj veoma teškoj utakmici, znamo šta je gostima značila ta utakmica, na kraju smo uspjeli osvojiti tri boda i sačuvali čast i obraz što mi je posebno drago", kaže ofanzivac Zeničana.

Zadovoljan je svojim igrama, a nada se boljim danima za klub u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sam polusezonom, nakon oporavka od teške povrede. Potrebno mi je još fizičke spreme, ali u narednoj sezoni će to sigurno biti još bolje. Mi imamo jednu dobru i čvrstu ekipu, ali sljedeće sezone igra se Liga 12, ovdje dosta igrača ističe ugovor. Nešto se mora promijeniti, moramo zadržati postojeći igrački kadar, te uz dva-tri pojačanja siguran sam da bi igrali važnu ulogu u narednoj sezoni. Naravno potrebno je da sve to neko poprati, ove sezone smo bili ostavljeni, da nije nekih ljudi siguran sam da neki igrači ovdje ne bih imali za hljeba", završio je Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi