Ludnica na Olimpicu: Lazio od 4:1 do velike drame

Pobjeda nebesko-plavih

Ludnica na Olimpicu: Lazio od 4:1 do velike drame

Edmir Škorić
Teme:

Sjajan meč odigrali su Lazio i Genoa na Olimpicu, a na kraju je domaćin slavio s 4:3.

Lazio je bio veliki favorit i potvrdio je to pobjedom kojom se uključio u borbu za Ligu prvaka, no prerano opuštanje je Rimljane umalo koštalo. Imali su 4:1, no onda su strepili jer je Genoa uspjela da smanji na 4:3. Srećom po domaće, na tome se i završilo.

Lazio je poveo nakon pola sata igre, a strijelac je bio Correa, da bi u 43. minuti Immobile s bijele tačke udvostručio vodstvo nebesko-plavih.

Na startu drugog dijela Marušić nesretno trese vlastitu mrežu i smanjuje na 2:1, ali samo minutu kasnije lijep pogodak Alberta za 3:1.

Kada je Correa u 56. minuti postigao drugi gol i Laziju obezbijedio tri gola prednosti, uslijedilo je veliko opuštanje domaćeg tima, a gosti svejedno nisu odustajali.

Isplatilo im se to deset minuta prije kraja, kada je Cataldi napravio penal, a Scamacca pogodio za 4:2, da bi samo minutu kasnije Shomurodov na ubačaj Badelja zabio za 4:3 i nastala je panika na Olimpicu.

Na njihovu sreću, Đenovljani nisu imali snage za potpuni povratak, pa je Lazio ipak došao do pobjede.

Lazio je sada šesti sa 64 boda, no samo dva boda od pozicija koje vode u Ligu prvaka, pa pet kola prije kraja ima pravo da se nada čudima. Genoa ostaje u donjem dijelu tabele, no sa 36 bodova nije pretjerano zabrinuta za svoj status i najvjerovatnije će ostati u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jučer je Milan slavio protiv Beneventa s 2:0, Inter kod Crotonea s 2:0, a Verona i Spezia su odigrale 1:1. Danas nas očekuju uzbuđenja od 15 sati jer se sastaju Bologna iFiorentina, Napoli i Cagliari, Sassuolo i Atalanta. U 18 sati je meč Udinese - Juventus, a večeras Sampdoria i Roma igraju od 20:45h.

Kolo će biti kompletirano sutra u Torinu u duelu istoimene domaće momčadi i Parme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti