Salibašić: U Srebreniku sve spremno za rušenje lidera

Gradina dočekuje Jedinstvo

Salibašić: U Srebreniku sve spremno za rušenje lidera

B. Mujezinović

U nedjelju se nastavljaju utakmice Prve lige FBiH, a jedan od najzanimljivijih susreta očekuje nas u Srebreniku. Gradina će dočekati lidera tabele, bihaćko Jedinstvo.

Nakon zadnje provjere protiv Slobode koja je završila nerješenim rezultatom (0-0), plavi mogu biti zadovoljni igrom te svime prikazanim na terenu. Srebreničani su zadržali kostur ekipe od protekle polusezone, a u ostatak sezone će ući pojačani iskusnim Ćehajićem, nekadašnjim prvotimcem Slobode iz Tuzle, Vejzovićem koji se vratio u Gradinu nakon provedene polusezone u Zvijezdi, Sućeskom, Omerovićem i Aletićem, a dobra vijest je takođe da je Adin Džafić produžio ugovor te će još pola godine nastupati u plavom dresu.

Fudbaleri Gradine od sutra će boraviti u karantenu. Iako nam čelnici kluba nisu dali zvanične podatke, prema informacijama do kojih je naš portal došao srebreničani će vjerovatno nedjeljnu utakmicu iščekivati u nekom od susjednih gradova sa područja TK. 

''Samim pogledom na tabelu i statistiku Jedinstva, znamo o kakvoj se ekipi radi. U gostima su još uvijek neporaženi te su upisali pet pobjeda i dva remija. Svakako da imamo veliki respekt prema njima, ali za sve postoji prvi put i vrijeme je da padnu'' – izjavio je igrač plavih Salibašić te dodao.

''Naša ekipa spremna dočekuje ovaj meč i svi jedva čekamo da istrčimo na teren. Atmosfera u svlačionici pred utakmicu je odlična, i svi ćemo ostaviti srce na terenu i dati svoj maksimum kako bi upisali tri boda''.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na spomenutoj prijateljskoj utakmici protiv Slobode, Gradski stadion je bio popunjen skoro do posljednjeg mjesta, a u Srebreniku vlada veliko interesovanje i za nedjeljnu utakmicu. Dodajmo i to da je dosta Tuzlaka i navijača Slobode najavilo dolazak na ovaj susret kako bi podržali domaću momčad.

''Svi smo pozitivno iznenađeni i drago nam je da se publika u većem broju vratila na tribine. Ovim putem pozivam naše vjerne navijače koji su nam u generalnoj utakmici pripremili odličnu atmosferu, da dođu i podrže nas ponovo. Uradićemo sve kako bi na kraju zajedno slavili'', rekao je za kraj veznjak momčadi iz Srebrenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.