Emotivni Salihamidžić nakon otkaza: "Imao sam teških situacija, ali stvarno..."

Otvorio dušu

Emotivni Salihamidžić nakon otkaza: "Imao sam teških situacija, ali stvarno..."

E. Oštraković

Ekipa Bayerna je u pravoj drami u završnici sezone uspjela da osvoji naslov šampiona Bundeslige i to golom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu.

Iskoristili su tako fudbalerija Bayerna kiks Borussije Dortmund na domaćem terenu i došli do 33. titule prvaka koja je ujedno bila i 11. uzastopna.

Iako su uspjeli da osvoje titulu prvaka, Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn razriješeni su svojih dužnosti u Bayernu.

U izjavi za medije popularni Brazzo otkrio je da mu je jako teško palo sve što se desilo, ali to nije bilo sve nego je govorio i o periodu koji je iza njega.

"Naravno da sam želio nastaviti, bio sam odlučan ponovo osvojiti Ligu prvaka s ovom ekipom. Ovaj tim je stvarno dobar. Dobri su karakteri, dobri mladi igrači i dobra kombinacija mladosti i iskustva. Ali, naravno, prihvatam odluku kluba, klub je iznad svega i navijačima i svima želim jedinstvo i zajednički uspjeh", rekao je Salihamidžić te je dodao:

Oglasi

"Jako sam ponosan na ove igrače, stvarno to moram reći. Možda sam danas emotivan i moja situacija nije lagana, ali ipak želim svima mnogo sreće i uspjeha. Također bih se želio zahvaliti klubu na jednom prekrasnom iskustvo i putu, uvijek sam bio emotivan kada je Bayern u pitanju, imao sam teških situacija, ali stvarno i puno dobrih. Zato sam zahvalan na posljednjih šest godina", završio je Salihamidžić.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić postao je u ljeto 2017. godine, a ugovor mu je produžen u julu 2020. godine.

Prema ugovoru u ovom klubu je trebao raditi do 2026. godine, te je jasno da će nakon svega što se desilo dobiti odštetu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa Salihamidžićem na jednoj od glavnih funkcija u klubu, Bayern je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Ostaje da vidio kakvi su planovi za budućnost Salihamidžića jer je malo ko mogao zamisliti ovakav scenarij.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi