Salihamidžić 'bocnuo' trenera Fortune: Počisti ispred svojih vrata...
Foto: EPA

Odgovorio na prozivke

Salihamidžić 'bocnuo' trenera Fortune: Počisti ispred svojih vrata...

Hasan Salihamidžić je uz trenera Niku Kovača osoba koja je izložena najvećim kritikama u Bayernu.

Otkako je u ljeto 2017. godine prihvatio da bude sportski direktor, svaki potez ovog nekadašnjeg reprezentativca BiH je 'pod lupom', a posljednju prozivku u nizu uputio mu je trener Fortune.

Naime, Friedhelm Funkel je izjavio za medije u Njemačkoj kako u posljednje dvije godine "nešto ne funkcioniše u Bayernu", a kako je upravo u tom periodu Brazzo u klubu, osjetio se prozvanim i vrlo brzo odgovorio treneru tima iz Dusseldorfa.

Na prozivku je Salihamidžić reagovao dostojanstveno, baš kako mu i priliči, ali svejedno nije propustio priliku i da poruči Funkelu kako Bayern nije klub koji ga treba pretjerano interesovati.

"Friedhelma poznajem kao vrlo kolegijalnu osobu i trenera koji se dobro ponaša prema svojim kolegama, tako da ovu njegovu izjavu neću uzeti kao zlu namjeru", kazao je Salihamidžić, čiju izjavu prenosi Bild, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Istaknuo je kako primamo previše golova, svjesno smo toga i mi sami i radimo na tome. Ipak, svejedno, mislim da bismo svi trebali počistiti ispred svojih vrata", poručio je sportski direktor Bayerna.

Salihamidžiću ugovor s Bayernom inače ističe na kraju sezone, a u njemačkom velikani svi su odlučni u tome da mu povjere novi mandat.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi