Salihamidžić nikad moćniji u Bayernu!

Kahn mu dao još veće ovlasti

Salihamidžić nikad moćniji u Bayernu!

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić je sigurniji u Bayernu više nego ikad. 

Salihamidžić je već nekoliko godina sportski direktor Bavaraca, uspio je sastaviti zaista spektakularan tim, a dobio je i "hladni rat" sa Hansijem Flickom koji je napustio klupu.

U nekoliko navrata popularni Braco je bio na ivici zbog kritika, ali bi se svaki put izvukao i može se reći da je njegova pozicija sigurnija nego ikad.

Krajem decembra pojavila se mogućnost da Salihamidžić neće imati ovlasti po pitanju transfera kao ranije jer mu je za saradnika dodijeljen Marco Neppe.

Međutim, prema tvrdnjama Bilda Oliver Kahn, izvršni direktor Bayerna, je odlučio da proslavljenom bh. reprezentativcu da još veće ovlasti.

Salihamidžić će imati više slobode nego ikad ranije kako bi mogao djelovati fleksibilnije i brže po pitanju dolazaka i odlazaka.

Oglasi

Kahn je Salihamidžiću na raspolaganje dao dvije cifre. Prva se odnosi na ukupne plate ekipe, a druga na limit po pitanju budžeta za transfere.

Unitar tih cifri Braco će moći operirati te imati potpunu slobodu da izabere igrače koje želi dovesti bez većih konsultacija s klupskim rukovodstvom.

Ukoliko bi neki igrač otišao slobodno kao što će vrlo vjerovatno biti slučaj sa Niklasom Suleom onda će Salihamidžić morati pronaći adekvatnu zamjenu, a da ne pređe finansijske limite.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dugo sarađujem sa Hasanom. Dobro radimo zajedno. Kada pogledate tim koji je napravio to sve govori o njemu. Zajedno sa Markom Neppeom i njegovom ekspertizom. Hasan će u Bayernu ostati još dugo vremena", kazao je Kahn.

Otkako je Salihamidžić sportski direktor Bayerna Bavarci su nastavili dominirati u Bundesligi te su, ono što je navijačima najbitnije, uspjeli pokoriti svijet i Evropu osvojanjem Lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Gdjw su dusmani,crknite.covjek radi svoj posao odlicno i to svabo cijeni.aferim hasane
9 1
Mowzilla
Braco za predsjednika NFSBiH ⚜️
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi