Barca za pola sata ponizila Celtu
Celta je na Nou Campu večeras bila samo igračka. Čudesni Katalonci su doslovno pregazili tim iz Viga (Foto: EPA)

Uvjerljiv trijumf Katalonaca

Barca za pola sata ponizila Celtu

M. Šljivak

Barcelona je bez previše problema ostvarila plasman u četvrtfinale španskog Kupa Kralja. Katalonci su večeras na Nou Campu u uzvratnom meču osmine finala dočekali Celtu iz Viga i slavili su uvjerljivu pobjedu od 5:0, te sa ukupnih 6:1 slave plasman među osam najboljih timova u ovom takmičenju.

Celta se nakon 1:1 u Vigu nadala da može napraviti iznenađenje na Nou Campu. Međutim, već nakon pola sata igre su poniženi i nisu imali apsolutno nikakve šanse da ugroze i večeras fantastične fudbalere Barcelone.

Do vodstva Katalonci dolaze već u 13. minuti. Sjajni Jordi Alba upošljava Lionela Messija, a čudesni Argentinac lagano pogađa za prednost svog tima od 1:0.

Samo dvije minute kasnije novi gol u mreži golmana Celte Alvareza. Ponovo je više od pola posla napravio Alba, a Messi je ponovo na pravom mjestu i pogađa za sigurno vodstvo od 2:0.

Odužio se Argentinac kolegi za asistencije u 28. minuti. Ovog puta on je uposlio Albu, a defanzivac Barce u stilu najboljih golgetera postiže gol za visoku prednost od 3:0.

Tri minute kasnije i četvrta lopta je iza leđa Alvareza. U strijelce se upisao Urugvajac Luis Suarez za sigurnu prednost od 4:0 nakon svega pola sata igre.

Barca u nastavku nije previše jurišala. Lagano su održavali stečenu prednost, imali su šansi da je i dodatno povećaju, ali su tek u 87. minuti postigli peti gol za konačan rezultat susreta od 5:0.

Kup Kralja, osmina finala:

Barcelona - Celta 5:0 (6:1)

Top Komentari

bsk
Inace sam navijac Barselone,na pocetku sezone nisam bio optimista,ali kapa dole za Valverdea.Unio je veliku disciplinu u ekipu,defanziva se postuje do maksimuma,Messi trci vise nego prije,vezni red igra super u oba pravca,jednostavno su dovoljno gladni pobjeda i trofeja,a s tim se podudara i poboljsanje igre.Ako ovako nastave ,bice ih jako tesko zaustaviti.Misljenja sam da je veliku ulogu u svemu odigrao upravo Valverde,imaju jednostavno ravnotezu u igri,izvlaci maksimum iz svakoga,a vidi se da igraci dobijaju krila i napreduju i maksimum postaje sve veci.To je mozda i smisao fudbala,da imaju radost u igri,da dadnu najbolje sto mogu,jos ako to prati rezultat,onda je super.Citao sam cesto izjave Valverdea,nikad ni jednog igraca nije prozvao zbog greske,iako ih je bilo,pa zasto ne uciti od njega.Pitanje za Petrovice,Jagodice,Musemice i ostale njima slicne.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi