Salihamidžić i čovjek s kojim je "ratovao" u Bayern dovode čudo od igrača

Gdje ima ima i vatre

Salihamidžić i čovjek s kojim je "ratovao" u Bayern dovode čudo od igrača

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić ovog ljeta ima pune ruke posla i za sve što do sada odradio zaslužuje čiste pohvale.

Njemački mediji sve učestalije pišu o narednom velikom poslu Bayerna, a radi se o dovođenju igrača koji je zaludio fudbalsku Evropu.

Posljednjih godina Salihamidžić je vodio verbalne ratove sa Pinijem Zahavijem, da bi sada u tandemu sa kontroverznim menadžerom trebao završiti veliki transfer.

Naime, Zahavi želi izgladiti odnose s Bavarcima i zbog toga je u Bavarsku spreman dovesti ni manje ni više nego Christophera Nkunkua.

S transferima Roberta Lewandowskog i Davida Alabe, Pini Zahavi u posljednje dvije godine odveo dva važna igrača iz Bayerna. Prije nekoliko mjeseci izraelski agent savjetovao je i Kingsleyja Comana, sve dok ga Francuz nije odlučio otpustiti.

Odnos između Zahavija i uprave Bayerna bio je zategnut još od pregovora s Davidom Alabom 2020. U intervjuu za njemački tabloid „SportBild“, superagent se nada da će popraviti odnos između njega i šefova Bayerna i želi se pomiriti.

Oglasi

Kako prenosi SportBild, Zahavi je rekao: "Nadam se da ću moći nastaviti imati dobar, prijateljski odnos sa Bayernom i u budućnosti" te nastavio: "Nadam se da im mogu dovesti igrače, a ne da im odvodim igrače."

Salihamidžić također je nedavno oprostio Zahavaiju, a "Sky" ga je citirao da "nije bio ljut" na Zahavija nakon transfera Lewandowsog. Popularni Braco je naglasio da je "Zahavi jednostavno radio svoj posao."

Nkunku želi napraviti ozbiljan ikorak u svojoj karijeri, a Bayern je među klubovima koji su mu zapeli za kao njegova buduća destinacija. Glavni trener Julian Nagelsmann i Salihamidžić također su pratili razvoj Francuza u istočnom dijelu Njemačke.

Francuz je i novu sezonu u dresu RB Leipizga počeo na snažan način. Zabio je dva gola u dva meča i nastavio sjajnu formu iz prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Radi se o jednom od najzanimljivijih napadača današnjice te u Bayernu razmišljaju da ga angažuju s obzirom da od dolaska Harryja Kanea neće biti ništa.

Član Trikolora porijekom iz Konga na na 137 utakmica za RB Lepzig postigao je 46 golova i upisao 48 asistencija. Dakle, brojke ne lažu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
Ovo ce biti zanimljivo za pratiti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi