Salihamidžić u Madridu završava veliki transfer
Foto: EPA

Belgijanac postaje član Bayerna?

Salihamidžić u Madridu završava veliki transfer

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić dobio je zadatak da u januarskom prelaznom roku dodatni pojača ekipu, pa bismo u narednom mjeseci moglo svjedočiti određenim promjenama u sastavu najvećeg njemačkog kluba.

Salihamidžić će početkom januara otpustovati u Madridu gdje će pokušati da završi transfer sjajnog Belgijanca Yannicka Carrasca, koji je dobio zeleno svjetlo za odlazak iz Atletico Madrida.

Trener Jorgandžija Diego Simeone dozvolio je Belgijancu da napusti klub. Za njegove usluge interes je ogroman, a pored Bayerna Carrasco se povezivao i sa londonskim Arsenalom.

Carrasco je prethodne dvije i po godine nosio dres Atletica. Međutim, često je bio i van tima zbog ponašanja, pa je tako imao žestoke sukobe sa Kokeom, Gabijem i pomoćnim trenerom Oscarom Ortegom.

Na kraju je Simeone odlučio da ga stavi na transfer listu. To su u Bayernu jedva dočekali i naredili su Salihamidžiću da završi ovaj posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 24-godišnji fudbaler je prije Atletica igrao za Monaco i Genk, a za tim iz Madrida je nastupio u 114 utakmica i postigao je 22 gola.

Njegova cijena na tržištu je 40 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti