Sanchez odlazi iz Arsenala, a za sve je kriv legendarni dvomeč Lige prvaka
Palo je i rukovanje Alexisa i čelnika Arsenala. Produženje ugovora je bilo dogovoreno, ali onda blamaža...

Pitanje je samo kada će Čilenac napustiti Emirates

Sanchez odlazi iz Arsenala, a za sve je kriv legendarni dvomeč Lige prvaka

Alexis Sanchez će, po svemu sudeći, ili u januaru ili na ljeto, napustiti Arsenal, s obzirom da njegov ugovor sa Topnicima ističe krajem ove sezone, a on ne želi potpisati novi. Ipak, vrlo lako je Sanchez mogao ostati još dugo na Emiratesu da nije bilo jednog "kobnog" duela.

Arsenal je proteklog ljeta mogao zaraditi oko 60 miliona funti jer su i Manchester City i PSG željeli dodati Sancheza svojim već "zastrašujućim" ofanzivnim linijama.

Manchester City je, međutim, tek pred kraj prelaznog roka uputio zvaničnu ponudu, ali je Arsene Wenger bio previše uplašen da neće uspjeti dovesti njegovu zamjenu, Monacovog Lemara, pa je transfer Čileanca propao u zadnji trenutak.

Sada je, međutim, gotovo sigurno da Sanchez napušta Emirates, a jedino pitanje je kada će se to desiti, na zimskom ili ljetnom prelaznom roku?

Ipak, stvari su mogle biti potpuno drugačije, jer je prije 12 mjeseci bilo dogovoreno Sanchezovo produženje ugovora sa Topnicima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prenosi The Times, sjajni čileanski napadač je prošlog decembra dogovrio sve uslove produženja sradanje sa Arsenalom i želio je ostati na Emiratesu, ali je promijenio svoje mišljenje nakon dvomeča osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna.

Bavarci su tada ponizili, kao rijetko ko prije, Arsenal sa ukupnih 10:2, a Sancheza je to, navodno, natjeralo da odluči napustiti "brod koji tone."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi