Salihović: Cilj je bio da se vratim u Bundesligu
Foto: Hamburger SV

Od jučer u novom timu

Salihović: Cilj je bio da se vratim u Bundesligu

Nekadašnji reprezentativac BiH Sejad Salihović jučer je zvanično postao novi igrač Hamburger SV-a. 

Iskusni Salihović je otvorio tako novo poglavlje u svojoj karijeri, a ovo mu je ujedno i povratak na bundesligaške terene, gdje je ranije s velikim uspjehom igrao noseći dres Hoffenheima. 

Salihović je proteklih dana formu održavao trenirajući upravo s Hoffenheimom, najprije s rezervama, a onda s prvim timom i očekivalo se da će potpisati ugovor. Kako do toga nije došlo, javio se Hamburger SV. 

"Cilj mi je bio da se vratim u njemačku Bundesligu, nisam nikada razmišljao da odustanem i zahvalan sam na prilici koja mi se ukazala", kazao je Salihović, prenose njemački mediji i dodao: 

"Kada je došao poziv iz Hamburger SV-a, nisam morao dugo razmišljati. Sve se brzo odigralo i čast mi je što sam došao u veliki klub. Trudit ću se da budem od koristi, odnosno da pomognem ekipi svojim znanjem i iskustvom." 

U ovom klubu Salihović je zadužio dres sa brojem 23.

"Taj broj je u Hamburger SV-u nosio Rafael Van der Vaart koji je veliki igrač, međutim to nema veze s mojim izborom. Broj 23 sam nosio i u Hoffenheimu." 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihović je sa Hamburger SV-om potpisao ugovor do kraja sezone. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi