Salihović kao vino, prate ga Brandao, Haračić, Kršić...

Lista strijelaca Prve lige FBiH

Salihović kao vino, prate ga Brandao, Haračić, Kršić...

S. Mlaćo

Dva pogotka u duelu svog Slavena protiv Iskre (3:0) bila su dovoljna iskusnom Mirnesu Salihoviću (32) da zasjedne na čelno mjeste liste strijelaca Prve lige Federacije BiH nakon pet odigranih kola.

Salihović je prošle sezone bio najbolji strijelac Prve lige Federacije kada je u dresu Radničkog iz Lukavca postigao 20 pogodaka, a sada je nastavio po starom. U pet kola ovaj napadač postigao je isto toliko pogodaka.

Iza njega su sa četiri postignuta pogotka Brandao (FK Velež), Haračić (HNK Čapljina), Kobilica (FK Rudar), Kršić (NK TOŠK), Mujić (NK Bosna).

Po tri pogotka postigli su Cvijanović (NK Zvijezda) i Stokić (Sloga SH.), dok su se dva puta u listu strijelaca upisali Čabaravdić (NK Bosna), Čehajić (FK Rudar), Đukić (HNK Orašje), Hasić (NK Bratstvo), Ibrahimović (FK Sloga SH.), Kokot (NK Zvijezda), Mujkić (NK Bratstvo), Todorović (FK Sloga SH.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi