Salihović napušta Kinu: Želim nastaviti igrati fudbal

Višak u Beijing Rehneu

Salihović napušta Kinu: Želim nastaviti igrati fudbal

Posljednju utakmicu na profesionalnom nivou Sejad Salihović je odigrao 3. jula tekuće godine. 

Bivši bh. reprezentativac je ljetos postao 'tehnološki višak' u Beijing Rehneu i međuvremenu je svoju formu održavao igrajući za rezervni tim, a s kineskim drugoligašem već uveliko pregovara o sporazumnom raskidu saradnje. 

"Sa Kinezima pregovaram o raskidu ugovora, ali potrebno je riješiti još neke detalje. Ja imam sada 32 godine, a obzirom da tokom karijere nisam imao većih povreda, želim nastaviti igrati fudbal. Vidjet ćemo šta će biti u zimskom prijelaznom roku", kazao je, između ostalog, Salihović za njemački Kicker. 

Najveći trag u karijeri Salihović je ostavio u Hoffenheimu, koji danas kao nekada blista u Bundesligi. 

Iznenađen sam što se Hoffenheim trenutno nalazi na trećem mjestu. To se nije očekivalo nakon teške prošle godine. To je jedan od rijetkih klubova u Bundesligi koji potpuno bez straha igra fudbal. Možete vidjeti da se momci na terenu zabavljaju i to u konačnici ima pozitivan učinak na rezultate. Kada imate uspjeha, onda raste i samopouzdanje", ističe Salihović. 

Za bajku Hoffenheima velike zasluge pripadaju treneru Julianu Nagelsmannu. 

"On ima velike ambicije. Kada sam ja bio u Hoffenheimu došao je kao pomoćni trener i odmah sam vidio da ima veliki potencijal. Izuzetno je pozitivna osoba i sa igračima gradi prijateljski odnos", kaže Salihović.

Podsjetimo, Salihović je u Kinu otišao u augustu 2015. godine. Stigao je iz Hoffenheima, ali nakon jedne godine, na njega kineski klub ne računa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi