Sejad Salihović: Nisam ni slutio da ću zaigrati u Kini

Nije odolio velikom novcu

Sejad Salihović: Nisam ni slutio da ću zaigrati u Kini

Bh. reprezentativac Sejad Salihović priznao je da u prošlosti nije ni slutio da će nekada zaigrati u Kini.

Kina je zahvaljujući velikom novcu postala obećana zemlja za fudbalere iz Evrope, a jedan od onih koji nije uspio odoljeti velikom novcu je i naš Sejad Salihović. On je u julu 2015. godine iz Hoffenheima prešao u Beijing Rehne. 

"Nikada nisam zamišljao da ću nekada nastupati u Kini. Lagao bih kada bih rekao da nisam došao u Kinu radi novca", kazao je Sejad Salihović (31) u razgovoru za njemačke medije i potom dodao:

"Kina će uskoro biti na nivou najboljih evropskih liga, a za deset godina će kvalitetom biti uz rame sa najboljim prvenstvima svijeta. Nivo se još uvijek ne može porediti sa Bundesligom", zaključio je bh. reprezentativac. 

Vrijedi podsjetiti da od bh. fudbalera zajedno sa Salihovićem u Kini nastupaju još Zvjezdan Misimović i Nusmir Fajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi