Salim Duraković napustio mjesto trenera NK Novi Travnik

Čelnici kluba prihvatili ostavku

Salim Duraković napustio mjesto trenera NK Novi Travnik

S. Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika danas su ostali bez šefa stručnog štaba.

Naime, Salim Duraković odlučio se sporazumno razići sa članom Druge lige FBiH grupa Zapad, što je i potvrdio za SportSport.ba.

Duraković je podnio ostavku nakon nedjeljnog remija protiv FK Vitez (1:1), a ista je danas i prihvaćena od strane čelnika kluba.

"Razišli smo se na korektan način. Razgovrao sam sa čelnicima kluba, donio sam tu odluku, oni prihvatili i mislim da je to najbolje u ovom momentu. NK Novi Travnik želim sve najbolje u narednom periodu. Hvala i navijačima te svima u klubu jer zaista iz Novog Travnika nosim lijepe uspomene", kazao je Duraković.

Duraković, vlasnik UEFA Pro licence, Novotravničane je preuzeo u Prvoj ligi Federacije, te za kratko vrijeme postigao veoma dobre rezultate, ponajviše u samoj organizaciji kluba. Prije NK Novi Travnik Duraković je uveo ŽNK Iskra Bugojno u Premijer ligu BiH, a vodio je i NK Iskra, te Ibar iz Rožaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti