Salina majka neutješna: Tražimo pravdu, kako se to moglo dogoditi?

Pitanja je mnogo

Salina majka neutješna: Tražimo pravdu, kako se to moglo dogoditi?

Fudbalski svijet i dalje tuguje za Emilianom Salom.

Poslije dugog perioda strepnje i straha, početkom februara obistinile su se najcrnje slutnje da je avion kojim je putovao argentinski nogometaš završio u moru, a s njegovim nestankom i danas se mnogi ne mogu pomiriti.

Nakon tragične nesreće porodica nesuđenog napadača Cardiff Cityja i dalje je neutješna. Prvi put nakon tragedije u medijima se oglasila Salina majka Mercedes Taffare, koja je podigla glas kako bi se otkrila istina o stradanju njezinog sina.

"Čekamo, pokušavamo razumjeti kako se to dogodilo, zašto se dogodilo Emilianu... Je li kriv aerodrom, pilot, posrednik koji je dogovorio let? Tražimo pravdu, jednostavno želimo znati istinu. Želimo znati je li bilo nemara, je li neko pogriješio, a ako je, onda da i odgovara za to", pričala je Mercedes u potresnom intervjuu L'Equipeu.

"Istraga traje, do kraja godine bismo trebali znati što se dogodilo. Toliko je pitanja na koja nemamo odgovor, ali vjerujemo u pravdu. Moramo."

Prokomentarisala je i 'natezanja' Cardiffa i Nantesa oko isplate obeštećenja za transfer.

"Neshvatljivo. Emiliano je potpisao ugovor ispred novinara, svi su to vidjeli. Moraju platiti. Naravno, i oni se bave istragom, ali moraju ispoštovati svoju riječ. Potpis ne mogu poništiti."

I dok su avion, kao i Sala, pronađeni na dnu La Machea, za Davidom Ibbotsonom koji je upravljao letjelicom i dalje se traga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi