Salin agent: Sramota je to što je Cardiff napravio
Iz Cardiffa demantuju optužbe od strane McKaya, te tvrde kako su Sali ponudili let komercijalnom avionskom kompanijom.

Još uvijek traju glasine oko njegove smrti

Salin agent: Sramota je to što je Cardiff napravio

E. Oštraković

Emiliano Sala poginuo je prije nešto više od mjesec dana, kada se avion u kojem se nalazio nesretni igrač, sručio u Engleskom kanalu.

Njegovo tijelo je nakon dvije sedmice potrage pronađeno, a obdukcijom je utvrđeno da je preminuo zbog povreda glave.

Skoro dva mjeseca nakon tragedije, Willie McKay, koji je svome sinu Marku pomagao oko sklapanja ugovora između Nantesa i Cardiffa, tvrdi da je za tragediju kriv Cardiff.

"Emiliano je bio primoran da samostalno organizuje put. Prepušten je samom sebi u pronalasku hotela i leta u Nantes kako bi se pozdravio sa bivšim saigračima. Smatram da u Cardiffu osjećaju krivnju za sve što se desilo. Sramota", izjavio je McKay za BBC, te je dodao:

"Uvijek će se tražiti neko ko je kriv. Na kraju će se vjerovatno zaključiti da je za sve kriva ta pogreška koju je napravio pilot", završio je Willie McKay.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon izjave Mckaya, oglasili su se i iz Cardiffa. Oni demantuju optužbe od strane McKaya, te tvrde kako su Sali ponudili let komercijalnom avionskom kompanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi