Počela borba za novac od transfera Emiliana Sale, Nantes pokrenuo postupak
Emiliano Sala je trebao preći iz Nantesa u Cardiff i postati najskuplje pojačanje u historiji kluba iz Premier lige

Cardiff nije uplatio prvu ratu transfera

Počela borba za novac od transfera Emiliana Sale, Nantes pokrenuo postupak

S. Pašalić

Ne prestaju vijesti vezane za Emiliana Salu čak i nakon što je nesretni igrač sahranjen.

Nantes je odlučio da se žali FIFA-i nakon što Cardiff nije ispoštovao rok za prvu uplatu od 5 miliona funti od transfera Emiliana Sale.

Prva rata od transfera argentinskog napadača koji je nastradao u avionskoj nesreći 21. januara trebala je da bude u utorak, ali je klub iz Premier lige odlučio stopirati isplatu dok se ne završi istraga o padu aviona i dok ne budu zadovoljni oko nedostataka iz ugovora.

Odšteta za Salu u iznosu od 15 miliona funti trebala je biti isplaćena u tri rate, a Nantes je 5. februara pisao Cardiffu tražeći prvu ratudo 20. februara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Klubovi su se kasnije složili produžiti rok za još jednu sedmicu, ali taj rok je prošao a iz Cardiffa nisu napravili nikakav potez.

Prema pisanju francuskog lista L'Equipe Nantes je kontaktirao FIFA-u kako bi donijela presudu u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi